Aşa sunt trataţi cetăţenii ROMÂNIEI de către aleşii lor !!

Vrem RESPECT

vineri, 7 martie 2008

Scrisoare deschisa

Mă numesc STĂNCOI IOANA BEATRIS , sunt NEVĂZĂTOARE, fără domiciliu stabil ( sunt evacuată din locuinţă retrocedată ) locuiesc la rude prin mila acestora şi prin prezenta doresc să întreb autorităţile statului şi anume: Preşedenţia României (respectiv pe domnul Traian Băsescu), Guvernul României (respectiv pe domnul Călin Popescu Tăriceanu ) , Primăria Municipiului Bucureşti (respectiv domnul Adriean Videanu ), Primăria Sector 1 ( respectiv domnul Bâzgan Mihai Marian ), dacă au uitat de Programul de Guvernare cu care au câştigat alegerile în anul 2004 sau dacă ne-au MINŢIT în legătură cu rezolvarea situaţiei locative a ROMÂNILOR evacuaţi din locuinţele retrocedate, printre alte promisiuni ale domnului Videanu acesta cred că a uitat de cele 3000 de locuinţe pe care la va atribuii anual celor în situaţia mea, vezi www videanu.ro.
Doresc de asemenea să-i întreb pe cei mai sus enumeraţi dacă şi cu ce sunt eu VINOVATĂ de această situaţie şi cum văd aceştia rezolvarea situaţiei mele şi a miilor de familii în situaţia mea din ROMÂNIA EUROPEANĂ a anului 2008. Am facut nenumărate demersuri conform prevedrilor legale în vigoare pentru obţinerea unei locuinţe dar răspunsurile stereotipe au fost negative. Am întrebat Primăria Municipiului Bucureşti dacă au locuinţe pentru cei în situaţia mea iar răspunsul a fost afirmativ şi anume ca sunt 50 de locuinţe dar NU au fost repartizate.....şi în acest caz doresc să-l întreb pe domnul Videanu cât mai durează batjocorirea celor evacuaţi. Eventuale răspunsuri ( dacă cei enumeraţi mai sus mai au demnitatea de a răspunde cetăţenilor ROMÂNIEI ) le pot primii pe adresa: Stăncoi Ion OP.55 CP.36 Bucureşti.

PS. Nu uitaţi,2008 este an ELECTORAL !!

Cu mulţumiri alegătoarea NEVĂZĂTOARE Stăncoi Ioana Beatris.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Primaria sectorului 1 a pus pe site adresele bolnavilor de SIDA
S-a incercat sa afle cum membrii retelei “Mandatarii” au intrat in posesia unor date personale cu caracter confidential pe care le-au prelucrat apoi in interesul lor, reusind astfel sa deposedeze de case, in perioada 2004-2007, mai multe persoane din sectorul 1.
Multe dintre aceste persoane erau octogenare si sufereau de diferite grade de handicap. Simplu! Chiar pe site-ul Primariei sectorului 1 am gasit doua hotarari ale Consiliului local emise in 22 decembrie 2005, respectiv in 26 ianuarie 2006, in care erau prezentate numele si datele personale ale beneficiarilor de ajutor din partea primariei pentru cartelele magnetice folosite la transportul in comun cu metroul, pentru lunile ianuarie si februarie 2006. Purtatorul de cuvant al primariei ne-a declarat ca a fost vorba despre o eroare tehnica intentionata a unui angajat caruia, in urma sesizarii noastre, i-a fost desfacut contractul de munca.
Angajatii din Primaria sectorului 1 au incalcat flagrant Legea 677, privind prelucrarea si protectia datelor cu caracter personal, prin publicarea pe site a unor date confidentiale. In speta, in cele doua hotarari de consiliu se regasesc: numele si prenumele, codul numeric personal, numarul si seria de buletin, adresa si gradul de handicap. Conform legii, aceste date sunt cu caracter confidential si nu pot fi date publicitatii decat cu acordul expres al persoanelor respective. In cele doua hotarari sunt trecute peste 300 de persoane cu diferite tipuri de handicap. Printre acestea se regasesc, conform datelor din hotarari, si persoane bolnave de SIDA.

Amenda 50.000 de lei
Conform Legii 677/2001, reprezinta date cu caracter personal orice date referitoare la o persoana fizica identificata sau identificabila (de ex.: nume si prenume, adresa, locul si data nasterii, cod numeric personal, serie si numar de BI /CI, cetatenie, profesie, e-mail, telefon/fax, imaginea, locul de munca, semnatura, sexul, situatia familiala etc.). Conform Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, “prelucrarea datelor cu caracter personal reprezinta, potrivit legii, orice operatiune sau set de operatiuni care se efectueaza asupra datelor cu caracter personal, prin mijloace automate sau neautomate, cum ar fi colectarea, înregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea ori modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvaluirea catre terti prin transmitere, diseminare sau în orice alt mod, alaturarea ori combinarea, blocarea, stergerea sau distrugerea. Publicarea unor date pe un site reprezinta o dezvaluire de date personale, aceasta fiind tot o operatiune de prelucrare”. În aceasta privinta, Legea nr. 677/2001 stabileste conditiile în care datele cu caracter personal pot fi prelucrate, inclusiv dezvaluite tertilor, precum si obligatia operatorului de a lua toate masurile tehnice si organizatorice pentru protejarea datelor. Totodata, Legea nr. 677/2001 prevede ca prelucrarea datelor cu caracter personal privind starea de sanatate este interzisa. Conform Legii 677, sanctiunea pentru neîndeplinirea obligatiilor privind confidentialitatea si aplicarea masurilor de securitate consta in amenda de la 1.500 lei la 50.000 lei. Autoritatea de supraveghere s-a sesizat si a demarat o investigatie.

Greseala tehnica intentionata
Contactat telefonic, purtatorul de cuvant al Primariei sectorului 1, Alexandru Ichim, a declarat ca publicarea pe site a celor doua hotarari de Consiliul “a fost o eroare tehnica intentionata a unui angajat de la IT. Acesta a spus ca a luat un teanc de hotarari de consiliu de saptamana trecuta printre, care si cele la care faceti referire, si le-a pus pe site. In urma sesizarii dumneavoastra, acestea au fost scoase de pe site, iar angajatului i-a fost desfacut contractul de munca”. Chiar si asa, ilegalitatea comisa de functionari din Primaria sectorului 1 ramane.

Chiliman incearca sa mute scandalul «Imobiliarii» in curtea lui Murgeanu
Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, vrea sa distraga atentia de la scandalul „Imobiliarii“ iscat si in institutia pe care o conduce. Acesta a organizat ieri o conferinta de presa in care si-a acuzat contracandidatul la primarie ca ar fi prieten cu rechinii imobiliari din Capitala. „Vreau sa se inteleaga foarte clar: eu nu ma bat in aceasta campanie cu Razvan Murgeanu. Eu ma bat cu rechinii imobiliari. Murgeanu este doar unealta lor. Toti acesti rechini imobiliari s-au coalizat acum impotriva mea“. Asa suna o parte din declaratia de presa facuta ieri de edilul inca in functie la Primaria sectorului 1. Prezentand drept argumente scandaluri de presa mai vechi si fara a accepta sa raspunda la intrebari, Andrei Chiliman ii nominalizeaza pe lista rechinilor imobiliari pe Costel Constanda, Puiu Popoviciu si Tea Sponte. De scandalul cu escrocherii imobiliare in care sunt cercetati mai multi functionari din subordinea sa, primarul pare sa fi uitat. Ce conteaza cu adevarat pentru el este sa-i convinga pe oameni ca merita inca un mandat. Pentru asta, recunoaste ca atunci cand gaseste de cuviinta recurge la violenta fizica: „As vrea sa ne amintim de Omar Hayssam, care a vrut sa controleze pietele din sectorul 1. L-am aruncat pe scarile primariei si i-am spus ca ii voi lua toate pietele pe care le are“. Culmea insa, Omar Hayssam a castigat pietele tocmai pe baza semnaturii lui Andrei Chiliman. Contactat telefonic, Razvan Murgeanu considera ca atacul reprezinta doar o forma prin care liberalul Chiliman isi manifesta public disperarea generata de teama ca-si va pierde fotoliul.

Ultima sansa pentru Daniela Tabacu: «Aparitia noilor elemente in cauza!»
Lidia Barbulescu, in prezent presedintele Consiliului Superior al Magistraturii si fost presedinte al completului din noua magistrati care a judecat, in data de 3 iulie 2006, recursul inaintat de Daniela Tabacu, a declarat pentru “Gardianul” ca decizia de respingere a recursului ca tardiv este absolut legala. ”Potrivit legii, termenul de recurs este de 10 zile si curge pentru partea care a fost prezenta la dezbateri de la data pronuntarii, sau zece zile de la data comunicarii, daca nu a fost prezenta la dezbateri. Or, petenta a fost in sala la pronuntarea sentintei, 8 februarie 2006, in vreme ce a inaintat recursul dupa termenul legal, care era data de 19 februarie.” In opinia presedintelui CSM, exact aceeasi greseala a facut-o Daniela Tabacu si cand a contestat rezolutia procurorului din data de 31 august 2005, adresandu-se prin contestatie procurorului ierarhic superior. Lidia Barbulescu spune ca si in acest caz exista un termen legal de depunere a contestatiei, tot de zece zile, insa Daniela Tabacu a contestat decizia procurorului la sefii acestuia dupa noua luni. Intrebata ce sanse ar mai avea Daniela Tabacu, in instantele romanesti, sa isi recupereze imobilele, Lidia Barbulescu a declarat ca, desi nu cunoaste fondul cauzei, crede ca singura sansa ar fi ca “in cauza sa apara noi elemente”.




Sursa: Gardianul